Kacze Inspiracje – Kolacja Mistrzów

 
Już 14-06-2019 (piątek) w Karczmie Młyńskiej zostanie zorganizowane wyjątkowe wydarzenie kulinarne Kacze Inspiracje - Kolacja Mistrzów. Kolacja zostanie zorganizowana we współpracy z Browarem Złoty Pies oraz z partnerstwem Dworu Sieraków.
 
 

Menu:

  • PRZYSTAWKA – Paweł Chomentowski:
  • Pate | kwiat czarnego bzu | wiśnia | rabarbar | chałka

  • ZUPA – Mariusz Kucharczak:
  • Consommé z kaczki | kacze żółtko | korzeń pietruszki | zioła

  • DANIE GŁÓWNE I – Paweł Chomentowski:
  • Udo konfitowane | czernina | botwina | porzeczka | kluski

  • DANIE GŁÓWNE II – Mariusz Kucharczak:
  • Kacze serduszka | rokitnik | pieczywo korzenne | pieczone jabłko

  • DESER I – Justyna Pląskowska:
  • Migdały | czekolada | truskawka

  • DESER II – Justyna Pląskowska:
  • Agrest | biała czekolada | wata cukrowa

 

CENA KOLACJI – 139 zł za osobę

 

Mariusz Kucharczak:

  • Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)
  • W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak: Atelier Amaro, Senses, Aruana w Hotelu Narvil
  • Chętnie w swojej kuchni wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca
    i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań
 

Paweł Chomentowski:

  • Szef Kuchni w Restauracji White One w Warszawie
  • Zwycięzca WINE& FOOD NOBLE NIGHT w 2015 roku
  • Więcej informacji o Restauracji znajdziesz TUTAJ
 

Mariusz Kucharczak to laureat prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night 2018:


    I miejsce:
    Danie Główne - Mariusz Kucharczak, Boletus - Zamek Kliczków

    II miejsce:
    Przystawka - Mariusz Kucharczak, Boletus - Zamek Kliczków

 

Justyna Pląskowska:

  • Sous Chef w Restauracji Karczma Młyńska od 2018 roku
  • Trener dzieci i dorosłych w Akademii Kulinarnej Whirpool, która powstała aby dzielić się pasją do gotowania i jedzenia, a także pokazać, jaką przyjemnością może być czas spędzony w kuchni
  • Pracowała we wrocławskich restauracjach, jednak jej serce skradły desery i jest to uczucie odwzajemnione
 

Znajdź nasze wydarzenie na Facebook’u - KLIKNIJ TUTAJ

 

Rezerwacja miejsc i stolików:
telefon: +48 694 420 023, +48 71 322 60 88 / 99
e-mail: hotel@hotel-tumski.com.pl


Ilość miejsc ograniczona!