Kolacja Mistrzów – Polska Wołowina i Smaki Lata

 
Już 14-06-2019 (piątek) w Barce Tumskiej-Słodowej 10 zostanie zorganizowana wyjątkowa Kolacja Mistrzów - Polska Wołowina i Smaki Lata.
 

Mariusz Kucharczak:

  • Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)
  • W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak: Atelier Amaro, Senses, Aruana w Hotelu Narvil
  • Chętnie w swojej kuchni wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca
    i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań
 

Jakub Kasprzak:

  • Szef Kuchni z 13-letnim międzynarodowym doświadczeniem
  • Pracował w restauracjach w USA, Kanadzie, Norwegii, Francji i Grecji. Szkolił się u najlepszych, m.in. w Instytucie Paul Bocuse w Lyon
  • Nieustannie dba o swój rozwój i stawia sobie wyzwania biorąc udział w konkursach dla szefów kuchni. Jak dotąd zdobył II i III miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski
  • Więcej informacji o Restauracji Lumiere znajdziesz TUTAJ
 

Mariusz Kucharczak i Jakub Kasprzak to laureaci prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night 2018:


    I miejsce:
    Danie Główne - Mariusz Kucharczak, Boletus - Zamek Kliczków

    II miejsce:
    Przystawka - Mariusz Kucharczak, Boletus - Zamek Kliczków

    Wyróżnienie Jury Profesjonalnego:
    Jakub Kasprzak, Lumière, Baranowo

 

Justyna Pląskowska:

  • Sous Szef w Restauracji Karczma Młyńska od 2018 roku
  • Trener dzieci i dorosłych w Akademii Kulinarnej Whirpool, która powstała aby dzielić się pasją do gotowania i jedzenia, a także pokazać, jaką przyjemnością może być czas spędzony w kuchni
  • Pracowała we wrocławskich restauracjach, jednak jej serce skradły desery i jest to uczucie odwzajemnione
 

CENA KOLACJI – 139 zł za osobę

 

Rezerwacja miejsc i stolików:
telefon: +48 694 420 023, +48 71 322 60 88 / 99
e-mail: hotel@hotel-tumski.com.pl


Ilość miejsc ograniczona!