Kolacja Mistrzów – Polskie ryby i skorupiaki

 
Już 25-08-2018 (sobota) na Barce Tumskiej – SŁODOWEJ 10 zostanie zorganizowana wyjątkowa kolacja z udziałem Mistrzów Kuchni.
 
 

Mariusz Kucharczak:

  • Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)
 

Zbigniew Jóźwiak:

  • Head Chef restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10
 

Łukasz Wącirz:

  • Szef Kuchni w Avocado Restaurant & Wine
  • Doświadczenie zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach. Tytan pracy, młody, uzdolniony i wielokrotnie wyróżniany w międzynarodowych konkursach
  • Więcej informacji o Restauracji znajdziesz tutaj
 

Jakub Kojder:

  • Sous Chef w Restauracji Bottiglieria 1881
  • Młody, zdolny, utalentowany. Tak w kilku słowach można określić tego człowieka
  • Gotowanie to jego żywioł oraz pasja, a Restauracja Bottiglieria 1881 umożliwia mu połączenie pracy i ambicji
 

Restauracja Bottiglieria 1881:

  • 2018 – Dwie czapki kucharskie GAULT&MILLAU
  • 2017 – Wyróżnienie przewodnika MICHELIN
  • 2017 – Best of Award of Excellence – WINE SPECTATOR
  • 2017 – Dwie czapki kucharskie GAULT&MILLAU
  • Więcej informacji o Restauracji znajdziesz tutaj

MENU KOLACJI – 189 ZŁ / OSOBA

ROZPOCZĘCIE KOLACJI – godzina 19.00
25-08-2018 (sobota)

 

Menu:

  • Przystawka I – Mariusz Kucharczak:
  • Potrawka ze ślimaków z kurkami i popcornem z kaszy gryczanej w kwaśnej śmietanie i młodym majeranku
  • WINO – Estampa Reserva Cabernet Sauvignion (wino czerwone, wytrawne, Chile)

  • Przystawka II – Łukasz Wącirz:
  • Okoń z avocado, rzodkiewką, ogórkiem, dzikim ryżem i jabłkiem
  • WINO – Mesta Tempranillo Rose BIO (wino różowe, wytrawne, Hiszpania)

  • Zupa – Jakub Kojder:
  • Zupa z wędzonego węgorza z dashi
  • WINO – Forster Qualitatiswein TrockenRiesling (wino białe, półwytrawne, Niemcy)

  • Danie główne I – Mariusz Kucharczak:
  • Sum z rakami, pietruszką i selerem naciowym z jabłkiem
  • WINO – Estampa Reserva Viognier Assemblage(wino białe, wytrawne, Chile)

  • Danie główne II – Jakub Kojder:
  • Turbot bałtycki z ziemniakami i miso
  • WINO – Mesta Verdejo BIO (wino białe, wytrawne, Hiszpania)

  • Deser – Łukasz Wącirz:
  • Bliny z białą czekoladą, avocado, gruszką, leszczyną i kawiorem
  • WINO – Duc de Foix Cava Brut (wino białe, musujące – Hiszpania)

Rezerwacja miejsc i stolików:
tel.: + 48 698 620 250, +48 71 322 60 88 / 99

Ilość miejsc ograniczona!