Mistrzowie Kuchni – Kolacja Polskie Smaki

 
Już 06-12-2018 (czwartek) w Karczmie Młyńskiej zostanie zorganizowana wyjątkowa Kolacja Polskie Smaki.
 
 

Mariusz Kucharczak:

  • Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)
  • Zwycięzca WINE& FOOD NOBLE NIGHT w 2018 roku
 

Paweł Chomentowski:

  • Szef Kuchni w Restauracji White One w Warszawie
  • Zwycięzca WINE& FOOD NOBLE NIGHT w 2015 roku
  • Więcej informacji o Restauracji znajdziesz tutaj
 

Mariusz Siwak:

  • Szef Kuchni w Park Hotel**** Szczecin
  • Wystąpił w programie TOP CHEF /odznaczony Ślimakiem SLOW FOOD
  • Więcej informacji o Restauracji znajdziesz tutaj
 

MENU KOLACJI – 219 zł / osoba

 

ROZPOCZĘCIE KOLACJI – godzina 20:00
06-12-2018 (czwartek)

 

Menu:

  • Przystawka I – Paweł Chomentowski:
  • Podwędzana troć wędrowna, sos kaszubski, boczek, pumpernikiel, gruszka

  • Przystawka II – Mariusz Kucharczak:
  • Sezonowana wołowina, borowik, jabłko prażone, kwaśna śmietana

  • Zupa – Mariusz Siwak:
  • Czernina, kluski, konfitowane żołądki, owoce

  • Danie główne I – Paweł Chomentowski:
  • Jesiotr, kaszanka, kapusta czerwona, zsiadłe mleko, musztarda, gryka, szara reneta

  • Danie główne II – Mariusz Siwak:
  • Roladka z dzika, buraczki, kasztan, grzyb

  • Deser – Mariusz Kucharczak:
  • Piernik, śliwka, czekolada, cydr, orzech laskowy

 

Powyższe menu idealnie komponuje się z piwami:

  • Lager Brzeski – wyjątkowy aromat chmielu Hallertau:

  • Lager Brzeski to piwo klarowne, jasne pełne, nawiązujące do klasycznego smaku piwa Okocim. Zawiera polski słód oraz aromatyczny chmiel Hallertau, które tworzą niezwykłe połączenie, dając lekki, przyjemny i orzeźwiający smak. Może doskonale podkreślać dania na bazie czerwonych mięs, ciemnych sosów oraz wędlin. Zawartość alkoholu wynosi 5,6%.

  • Świetnie zgrany Chmielowy Kwartet:

  • Piwo Chmielowy Kwartet zawiera cztery chmiele aromatyczne, w tym: Cascade – amerykański, z delikatnym aromatem owoców tropikalnych; Marynka – tradycyjny polski goryczkowy; Hallertau Tradition – niemiecki o szlachetnych charakterze goryczki. To piwo o wyrazistym smaku i charakterystycznej, zbalansowanej goryczce, którą można doskonale zrównoważyć delikatnymi potrawami z drobiu, ryb oraz sałatami. Zawartość alkoholu wynosi 5,5%.

  • Dunkel – ciemny klasyk:

  • Dunkel jest piwem ciemnym o karmelowym aromacie i czekoladowym posmaku z niezwykle delikatną goryczką oraz gęstą pianą. Jego sekretem jest bogata mieszanka palonych słodów, w tym słodu pilzneńskiego. Piwo Dunkel to doskonały towarzysz cięższych dań głównych na bazie czerwonego mięsa, ale także słodkich deserów z czekoladą. Doskonale smakuje w temperaturze 6°C. Zawartość alkoholu wynosi 5,3%.


Znajdź nasze wydarzenie na Facebook’u - KLIKNIJ TUTAJ


Rezerwacja miejsc i stolików:

telefon: +48 694 420 023, +48 71 322 60 88 / 99
e-mail: hotel@hotel-tumski.com.pl


Ilość miejsc ograniczona!