Szef Kuchni

Szefem Kuchni naszych Restauracji od listopada 2017 jest Mariusz Kucharczak, kucharz, pasjonat i człowiek z wielkim sercem do gastronomii. Pochodzi z Wielichowa, ukończył szkołę zawodową o profilu kucharz w Grodzisku Wielkopolskim. Od ponad 18 lat pracuje w zawodzie. Jak sam mówi: „Podczas pracy używam tradycyjnych jak i nowoczesnych technik gotowania dzięki czemu przedstawiam kuchnię Polską w nowoczesnej odsłonie. Dania podaję nie tylko na talerzach ale wykorzystuję do tego również drewno, kamienie, siano, czy muszle. Staram się pokazać regionalność i tradycje danego miejsca na talerzu”.

W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże
w restauracjach takich jak:


  • Atelier Amaro
  • Senses
  • Aruana w Hotelu Narvil
  • Dotychczas największe osiągnięcia naszego Szefa Kuchni to:


  • I MIEJSCE NA WINE & FOOD NOBLE NIGHT W KATEGORII DANIE GŁÓWNE w roku 2018
  • II MIEJSCE NA WINE & FOOD NOBLE NIGHT W KATEGORII PRZYSTAWKA w roku 2018
  • Tytuł "SZEFA KUCHNI TRADYCYJNEJ" w 2016 roku
  • Dwie czapki od przewodnika Gaullt&Millau, wyróżnienie w konkursie na Wielkopolskiego kucharza roku 2016
  • Podwójne podium w konkursie Wine & Food Noble Night za przystawkę
    i danie główne (dwa trzecie miejsca) w roku 2015
  • Mariusz Kucharczak bardzo chętnie w swojej kuchni wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań.

    Mamy nadzieję, że dania przygotowane przez Mariusza Kucharczaka sprawią, że będziecie do nas przychodzili na lunch, obiad, czy wytworną kolację tak często jak chodzicie do babci na przysmaki z dzieciństwa!